CONTROLEER BESCHIKBAARHEID
EN PRIJZEN

Westfront bezoekerscentrum

Het Westfront Museum toont je het volledige verhaal van de onderwaterzetting van de poldervlakte, waardoor de Duitse invasie voor Nieuwpoort tot staan werd gebracht. Onder het monument is er een interactief bezoekerscentrum ingericht. Je kan er ook de lift nemen naar de top van het Koning Albert I-monument om er te genieten van een prachtig uitzicht over de Kust en de polders van de Westhoek.

Nieuwpoortse Jachthaven

Wist je dat de Nieuwpoortse jachthaven de grootste is van Noord-Europa? Aan het einde van de Havengeul vind je deze mooie haven. Je kan er langs de Ijzer verder wandelen tot in Nieuwpoort-Stad.

De IJzermonding

Dit natuurreservaat is het enige in België waar het zoete water van de Ijzer zich vermengt met het zilte zeewater, wat zorgt voor een biotoop voor planten en dieren. Het is ook een rustplek voor zeehonden dus wie weet spot je er wel een!

Kinderboerderij de Lenspolder

Op deze kinderboerderij maak je kennis met de leukste neerhofdieren. Je leert er op een speelse en leerrijke manier alles over het leven op de boerderij. Er is ook een bewegwijzeerd wandelparcours die je het hele domein laat ontdekken.

Vuurtoren

Op de rechteroever van de Ijzermonding staat de vuurtoren van Nieuwpoort. Deze is zo’n 29 meter hoog en is al de 3de vuurtoren in de stad, aangezien de vorige 2 de Wereldoorlogen niet overleefden. Je kan de vuurtoren op verschillende manieren bereiken, onder andere ook door met de veerboot naar de rechteroever te varen. Een enorme belevnis, die je een prachtig uitzicht bezorgt op je bestemming!

Iron Memorial

Vlakbij de Iepersluis staat het Ijzermonument. Het werd in de jaren ‘30 ontworpen door de kunstenaar Pieter Braecke en is gewijd aan de Eerste Wereldoorlog. Op een hoge zuil staat een vrouw die met haar handen de Belgische kroon beschermt. Het beeld staat naar het Westen gericht omdat de vijand, de Duitsers, vanuit het Oosten kwamen. Er staan ook een gekwetste soldaat, een blinde, een zieke en een weerbare rondom het beeld. Zij stellen de Belgische weerstand voor.