green_key_logo

Net zoals wij met technologie een voortrekker willen zijn, willen wij bij ibis Styles Nieuwpoort ons ook onderscheiden door tot het uiterste te gaan om de aarde zo goed mogelijk te ontlasten.​

‘We hebben maar 1 Aarde, dus draag er zorg voor.’

Onze hedendaagse levensstijl, vraagt veel van onze geliefde Moeder Natuur. Het is dan ook van uiterst belang dat we ons hier ten volle van bewust zijn en elk onze individuele bijdrage leveren om onze enige woonplaats leefbaar te houden.

Wij bij ibis Styles Nieuwpoort willen alvast onze ecologische voetafdruk op het milieu verkleinen.

Onze missie ging reeds van start bij de bouw van het hotel; zo werken wij dagdagelijks met eco-efficiënte installaties zoals onze energiezuinige warmtepompen die er voor zorgen dat het in de winter lekker warm te vertoeven is en in de zomer het lekker fris is in het hotel. Bijkomend werden alle waterleidingen hypergeïsoleerd, wat een minimum aan energieverspilling oplevert. Ook onze toiletten worden gespoeld met regenwater die wordt opgevangen in onze wadi die je kan terug vinden in de tuin.

In de dagdagelijkse werking van het hotel gaat het personeel tot het uiterste om verspilling tegen te gaan. Dit gaat van het digitaliseren van alle papieren administratie tot het gebruiken van lokale ingrediënten in onze maaltijden en gerechten.

Als onze gast zullen onze veel inspanningen u vast opgevallen zijn. Op al onze hotelkamers zijn geen plastic bekers of andere individuele wegwerpproducten terug te vinden. Aan de receptie foodwall kan u terecht voor tal van Fairtrade producten en biologisch geproduceerde gerechten. Denk hierbij aan ons assortiment ‘Purato’ Bio-wijnen, Ben & Jerry’s ijs en de overheerlijke repen van Tony’s Chocoloney

Ons team staat voor u klaar om u de verschillende wandelroutes en fietsroutes te doen ontdekken. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen in het natuurreservaat vlakbij het hotel, deze is elke dag vrij toegankelijk en zit vol verassingen!

Het voltallige team van ibis Styles Nieuwpoort staat altijd open voor uw suggesties die de werking van het hotel en nog belangrijker, uw verblijf nog milieuvriendelijker kan maken.